Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 3 min

Ziggo klantenservice moet terug naar basisschool (maar toch niet)

Update 2010-12-07: na wat heen en weer bellen, kastje, muur, etc, raakte Ziggo er toch van overtuigd dat ze zelf de beheerder zijn van de kabels hier in Leiden. Ze stuurden vlot een monteur om te inspecteren of we aangesloten konden worden. Daarna werd ik teruggebeld met de melding dat radio en televisie wel mogelijk zijn, maar internet niet, omdat er een SOP of SOG punt tussen zit, waarvan ik niet precies weet wat het is maar het komt erop neer dat het éénrichtingsverkeer toestaat, en geen tweerichtingsverkeer wat nodig is voor een internet aansluiting (uplink en downlink). In ieder geval is dit geval nu toch nog netjes afgehandeld door Ziggo, hoewel ’t in het begin niet zo goed opschoot.

Gisteravond stuurde ik een vraag naar Ziggo, via hun webformulier. Ze reageren wel lekker vlot: de volgende ochtend al een antwoord. Met referentie 213845519273.

Mijn vraag was niet al te lastig:

In het verleden hadden wij op dit adres kabeltelevisie van Casema. Casema is later Ziggo geworden. Het coax aansluitpunt is nog steeds aanwezig. Graag willen we de mogelijkheid onderzoeken om kabelinternet te nemen op dit adres. Volgens de postcodecheck is dat niet mogelijk. Klopt dat wel? Immers, de coax aansluiting zit er nog…

De reactie van de klantenservice, een email van , was tamelijk kort:

dat adres die u mij doorgeeft kan ik niet vinden in het systeem. kunt u mij aub uw klantnummer sturen zodat ik u verder van dienst kan zijn.

Da’s knap, drie blunders in zo’n kort bericht.

  1. Een klantnummer vragen aan iemand die juist klant wil worden???
  2. Om meer informatie vragen via een “noreply” adres, zonder aan te geven hoe de extra informatie wel verschaft dient te worden???
  3. Klagen over het niet vinden van een adres in het systeem, terwijl de vraag juist het probleem betrof dat het adres een negatief resultaat gaf in de online postcodecheck???

Nouja, misschien had ik ook niet anders moeten verwachten. Ziggo is in het verleden, vooral in 2008, erg vaak negatief in het nieuws gekomen vanwege slechte diensten en slechte klantenservice. ’t scheen nu weer wat beter te gaan, maar “wat beter” is duidelijk nog steeds op het niveau basisschool. Laat ik me daarvan maar niet afhankelijk maken voor mijn internet verbinding.

ziggo-not

Reacties

✉ Christiaan op 2010-11-17

Maar Evert, je gaat daar toch nog wel even over doorzagen? Alleen al voor het plezier voor hun te kakken te zetten 😉

✉ Evert Mouw op 2010-11-18

Het hele verhaal van hierboven (behalve de laatste alinea) heb ik opnieuw richting hun klantenservice gestuurd. Nu een al net iets beter resultaat:

“Op dit moment is het opgegeven adres nog niet beschikbaar bij Ziggo. U geeft echter aan dat er wel een aansluiting zit. Wij kunnen dan een bericht doorgeven aan de desbetreffende afdeling om het adres beschikbaar te maken voor de diensten van Ziggo. Hiervoor zouden wij u willen verzoeken om telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice. Wij kunnen dan uw bestelling plaatsen en zorgen dat uw adres beschikbaar word gemaakt.”

Kijk, dat is een hele verbetering. Ze sturen me in ieder geval een beetje in de goede richting. Ik ga er nu even rustig over nadenken of ik het echt aandurf om een poosje een proefverbinding te nemen. ’t blijft natuurlijk wel Ziggo. Jammer dat er geen kaliber xs4all in de kabelmarkt zit.

✉ Erik op 2010-11-23

Lol 😛
En ook hulde voor die foto van jezelf xD

Ben benieuwd wat eruit gaat komen…

Gr.
Erik

✉ Patty op 2010-12-08

Heel veel succes!

Na mijn verhuizing zaten we met het volgende: in het huis in Z’Woude moest het Internetabonnement van ZIGGO worden stopgezet, en het analoge TV pakket moest worden vervangen door een digitaal pakket. Het digitale pakket uit Leiden moest worden verhuisd naar Z’Woude maar het rekeningnummer en de abonnee-naam moesten worden gewijzigd.

Omdat we bang waren dat dit allemaal te moeilijk zou gaan worden voor ZIGGO hebben we alle abonnementen in Z’Woude stop laten zetten en alleen mijn digitale TV pakket uit Leiden laten verhuizen naar Z’Woude.
Pas na een maand heb ik het rekeningnummer en de naam laten wijzigen.
Wel verhuiskosten betaald (terwijl een nieuw digitaal tv-pakket gratis is!) maar gelukkig geen problemen gehad!


Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.