Furor Teutonicus blog | over | volg | teuto | lyme | archief | doneer | todo
🕰️
  ⬩  
✍️ Evert Mouw
  ⬩  
⏱️ 3 min

De coronapiek was al maanden bekend

De overheid weet al sinds de lente dat er in de herfst en winter weer een coronapiek zou komen. Dat vertelde ik toen ook al aan vrienden. Zie bijvoorbeeld onderstaande grafiek.

Het snotterseizoen in beeld. Bron: RIVM / Nivel.

Als ze het al sinds maart, uiterlijk april, weten, dan zijn de huidige debatten in de Kamer vooral toneel. De alternatieve verklaring is onwetendheid, wat onwaarschijnlijk is gezien de kennis bij het RIVM. Dus we hebben als opties:

  1. kwade opzet of toneel
  2. onwetendheid

Kies zelf maar welke van die twee je het minst vervelend lijkt.

Ongeschoolde zangeresjes krijgen 70.000 tot 100.000 euro om reclame te maken voor overheidsbeleid. Wereldwijd is er massaal censuur, ook censuur van wetenschappers en artsen.

Hier een heel sterk artikel van ZeroHedge: https://www.zerohedge.com/technology/big-tech-has-become-tool-totalitarian-facism-google-has-memory-hole-great-barrington

En hier een rapport van GreenPeace: https://www.greenpeace.org/eu-unit/issues/democracy-europe/45069/locking-down-critical-voices/

Wat er aan de hand is weet ik niet, maar het stemt niet vrolijk. Duidelijk is dat er heel andere belangen meespelen. Op de website van het World Economic Forum valt te lezen dat ze een Great Reset voorstaan:

The Covid-19 crisis, and the political, economic and social disruptions it has caused, is fundamentally changing the traditional context for decision-making. […] As we enter a unique window of opportunity to shape the recovery, this initiative will offer insights to help inform all those determining the future state of global relations, the direction of national economies, the priorities of societies, the nature of business models and the management of a global commons.

https://www.weforum.org/great-reset/

Dat er andere zaken op de achtergrond meespelen brengt mensen in de war. Sommigen denken dat het allemaal verzonnen is.

Dat coronavirus is wel degelijk een heel vervelend virus. Het zorgt voor een lage saturatie (je hebt minder zuurstof in je bloed),  en vaak ontstaat blijvende longschade, dus je kunt ook niet zomaar zeggen dat je alle maatregelen naast je neer moet leggen. Het is dus ook niet vergelijkbaar met een griepje of met andere coronavirussen, omdat die zgn. coagulerende werking op het bloed, de mogelijke aanval op hemaglobine en enkele gelijkenissen met HIV dit virus echt tot een ander verschijnsel maken.

Volgens Jaap van Dissel zijn de mondkapjes niet zo heel nuttig en waarschijnlijk heeft ie daar gelijk in, maar kiest de politiek ervoor zijn advies niet op te volgen omdat mondkapjes wel een grote symbolische en emotionele impact hebben.

Mondkapjes – even nuttig als look tegen vampiers – Luc Bonneux (2020)

Zie ook het stuk “Mondkapjesplicht: de talisman van het Nieuwe Normaal” van Karel Beckman op https://www.wyniasweek.nl/mondkapjesplicht-de-talisman-van-het-nieuwe-normaal/

Uiteraard hebben goede medische FFP2 mondkapjes wel zin, maar die mochten dan weer niet.

Kerken mogen vanwege de (grond)wet met meer dan 30 personen bijeenkomsten hebben. Maar slim is het niet, zeker niet in combinatie met zingen.

Omdat we meer weten over het virus en over effectieve behandelingen liggen mensen nu korter op de intensive care en komen ze er vaak ook met minder schade vanaf. Dat maakt het virus niet minder vervelend. Het is niet zo dat het virus gemuteerd is tot een minder gevaarlijke variant. Wat gemuteerd is tot wat slimmers, dat is de reactie van onze dokters. Onze politici zijn er helaas niet beter op geworden.

Wat geen kwaad kan: je voorbereiden op de “externe schok” uit de Troonrede, of op een tweede pandemie waar Bill Gates het al tijden over heeft. En hopen dat ’t niet gebeuren gaat. Veel naar buiten gaan is een goed idee. Gewoon lekker wandelen en fietsen, goed eten, goed slapen, en leuke dingen doen. Vrolijke mensen hebben een betere weerstand.

Ten slotte nog deze longfoto, voor de liefhebbers.

Een longfoto uit maart, waarop je de longschade ziet bij een coronapatiënt.

Deze blogpost werd in december 2022 overgezet van WordPress naar een methode gebaseerd op Markdown; het is mogelijk dat hierbij fouten of wijzigingen zijn ontstaan t.o.v. de originele blogpost.